Najbolji honorarni poslovi u Kanadi za studente 2023

Posao u Kanadi_viktori travel_work and study

Najbolji honorarni poslovi u Kanadi za studente 2023

Obrazovni sustav Kanade je vrlo dobro poznat među međunarodnim studentima iz razloga što je visokokvalitetan, inovativan i pruža školovanje po razumnoj cijeni. Nije lako živjeti u stranoj zemlji bez izvora prihoda, bilo da se radi o obrazovanju ili nečem drugom. Zato ćemo u ovom blogu istražiti najbolje honorarne poslove u Kanadi za studente, dok ste na Work and Study programu.

Iako obrazovanje nije pretjerano skupo, novac je neophodan za život u Kanadi. Mnoge obitelji ne mogu dugotrajno pomagati svojoj djeci slanjem novaca i baš zato studenti rade honorarne poslove dok studiraju u Kanadi kako bi sebi osigurali bolji život.

Kao internacionalni student morate platiti školarinu, smještaj, hranu i druge troškove. Povremeni poslovi u Kanadi vam omogućuju da plaćate svoje troškove i istovremeno učite nove vještine. Također vam pomažu da postane financijski neovisni i dobijete jasnu sliku radnog iskustva u Kanadi.

Posao u Kanadi_viktori travel_work and study

Zašto biste trebali raditi honorarne poslove u Kanadi dok studirate?

Honorarni poslovi u Kanadi su odlična prilika za studente koji žele nešto raditi, da postanu netko. No osim kvalitetnog obrazovanja, potrebna su vam i sredstva za bolju budućnost. Kako bi uspjeli u Kanadi, student bi trebao raditi neku vrstu honorarnog posla jer istodobno pruža radno iskustvo i upoznavanje radnog okruženja.

Troškovi stanovanja, hrane, putovanja zahtijevaju sredstva, a ovisno o tome u kojem gradu živite, može biti i skupo i pristupačno. Također, poslovi s nepunim radnim vremenom omogućuju studentima da rade sa ljudima različitih razmišljanja i stavova, što može predstavljati izazov.

Učenje novih vještina

Honorarni poslovi u Kanadi pomažu studentima da razviju nove vještine koje ne bi naučili u okruženju sveučilišta ili koledža. Mogu koristiti razvoju vaše profesije, poboljšanju vašeg životopisa i poboljšanju vaših sposobnosti.

Stjecanje financijske neovisnosti

Rad na skraćeno radno vrijeme vam može pomoći pomoći da postanete financijski neovisni, a istovremeno učite i kako pravilno samostalno upravljati svojim novcem.

Organizacija vremena

Dok studirate u Kanadi, potrebno je organizirati vrijeme za nastavu, honorarni posao i umrežavanje sa drugim studentima. Organizacijom vremena, imati ćete priliku iskusiti različite aktivnosti.

Stvaranje profesionalne mreže

Posao u Kanadi_viktori travel_work and study

Jedna od prednosti rada sa skraćenim radnim vremenom u Kanadi za studente je prilika za networking, odnosno umrežavanje. Čak i ako u jednom trenutku radite posao koji nije vaš idealan posao iz snova, još uvijek imate priliku steći poslovne kontakte i odnose.

Stjecanje radnog iskustva

Rad na nepuno radno vrijeme vam omogućuje stjecanje radnog iskustva i nadogradnju životopisa. To bi vam moglo pomoći da se istaknete ukoliko tražite drugi posao. Poslodavci vole zapošljavati ljude koji imaju određeno radno iskustvo. Razno radno iskustvo nadređenom pokazuje da je osoba sposobna obavljati više zadataka, a to je prednost za budućnost.

Najbolje plaćeni poslovi sa skraćenim radnim vremenom u Kanadi za studente

Poslovi sa skraćenim radnim vremenom u Kanadi zahtijevaju rad manje sati tjedno od poslova sa ​​punim radnim vremenom i pružaju fleksibilne radne smjene. Internacionalni studenti mogu raditi do 20 sati tjedno tijekom akademske godine i do 40 sati tjedno tijekom CO OPa kao i školskih praznika. Ovisno o poslu, pojedinci mogu zaraditi od 8 do 30 CAD dolara po satu.

Honorarni posao u Kanadi: Freelancer

Posao u Kanadi_viktori travel_work and study

Freelancer je samozaposleni radnik koji je plaćen prema poslu ili zadatku. Freelancing je moguć u bilo kojem području rada kao što je skiciranje, pisanje, digitalni marketing ili nešto drugo. Prosječna plaća freelancera u Kanadi iznosi između 16 do 40 CAD dolara po satu. Prilika za rad od kuće, fleksibilan raspored i dobra radna ravnoteža prednosti su freelancera.

Honorarni posao u Kanadi: Barista

Posao u Kanadi_viktori travel_work and study

U kavani ili kafiću, barista, ponekad poznat i kao Coffee Bar Attendant, zadužen je za pripremu i posluživanje kave i drugih napitaka klijentima. Njihove odgovornosti uključuju pomoć drugim baristima u primanju narudžbi, pripremi pića i pružanju brze usluge klijentima. Budući da je Kanada dom različitih kultura, od kojih svaka ima svoj poseban okus, postoji velika potreba za kompetentnim baristima. Posao bariste savršen je za studente koji studiraju i rade honorarne poslove u Kanadi jer je dobro plaćen, oko 14 do 20 CAD USD po satu.

Honorarni posao u Kanadi: prevoditelj

Posao prevoditelja jedna je od najvećih prilika honorarnih poslova u Kanadi, domovini raznih kultura i jezika. Prevoditelji stvaraju pisane tekstove prevodeći ih. Posao prevoditelja vas može naučiti novim stvarima, kao i proširiti vaše jezične sposobnosti. U Kanadi je prosječna plaća prevoditelja oko 20 do 30 CAD po satu.

Honorarni posao u Kanadi: Content Writer

Posao u Kanadi_viktori travel_work and study

Pisanje sadržaja je proces stvaranja, objavljivanja i uređivanja web sadržaja za različite formate sadržaja kao što su video skripte, opisi videozapisa na YouTubeu ili tweetovi na Twitteru. Kao Content Writer, možete raditi s bilo kojeg mjesta u bilo koje vrijeme. Content Writeri su vrlo traženi, posebno u poslovanju i marketingu. Ako želite raditi honorarno dok studirate u Kanadi, pisanje sadržaja je jedna od najboljih mogućnosti za visoko plaćene honorarne poslove u Kanadi. Kao rezultat toga, pisanjem možete zaraditi mnogo novca, od oko 25 do 40 CAD po satu. U potpunosti ovisi o vama hoće li se raspon plaća povećati ili smanjiti ovisno o vašoj vještini i iskustvu.

Honorarni posao u Kanadi: poslovi u knjižnici | pomoćni knjižničar

Rad u studentskoj knjižnici je izvrstan način zarade tijekom studiranja u Kanadi. Zapošljavanje na određeno vrijeme u knjižnici je možda jedan od najpoznatijih i najbolje plaćenih poslova na određeno vrijeme u Kanadi. Posao knjižničara uključuje organiziranje i čuvanje knjižničnih zbirki, a to uključuje pomoć posjetiteljima, organiziranje knjižničnih jedinica za lak pristup, održavanje razine zaliha. Prosječna knjižnična plaća u Kanadi iznosi otprilike 25 do 35 CAD po satu. Ovo zaposlenje omogućuje učenicima da uče dok istovremeno pomažu drugima na mnogo načina.

Honorarni posao u Kanadi: poslužitelj hrane, radnik u kafeteriji i barmen

Posao u Kanadi_viktori travel_work and study

Konobar u restoranu prima narudžbe, pomaže u pružanju usluga kupcima i u čišćenju, prodaje hranu i piće, naplaćuje, prenosi narudžbe kuhinjskom osoblju, postavlja stolove i pomaže u pružanju ostalih usluga. Konobar ili konobarica ponekad je poznat i kao poslužitelj. Budući da se napojnica često plaća povrh minimalne plaće, plaća konobara u Kanadi posebno je visoka. Prosječna plaća u Kanadi iznosi otprilike od 15-25 CAD po satu.

Honorarni posao u Kanadi: RideShare driver

Posao u Kanadi_viktori travel_work and study

Što je zapravo RideShare driver? Radi se o vozačima kojipružaju usluge prijevoza putnika, kao i dostave hrane. Fleksibilnost i trajanje rada, ovaj posao čini itekako privlačnim. Za ovaj posao studenti moraju imati najmanje 21 godinu. Potrebna vam je kanadska radna dozvola za rad kao vozač Ubera. Rad kao vozač Ubera/ RideShare driver, s druge strane vam može omogućiti da steknete vozačku dozvolu što će vam omogućiti i brži pronalazak mogućeg posla u Kanadi. Satnica za vozača/dostavljača Ubera u Kanadi iznosi otprilike 20 CAD po satu, što je usporedivo s nacionalnom prosječnom plaćom.

Honorarni posao u Kanadi: podučavanje | Instruktor

Posao u Kanadi_viktori travel_work and study

Podučavanje je nedvojbeno jedan od najprivlačnijih honorarnih poslova u Kanadi za studente iz inozemstva. Podučavanje može biti namijenjeno školskoj djeci, kao honorarni učitelj u školi ili prijateljima i kolegama sa sveučilišta koji možda trebaju pomoć. Osim što biste zarađivali novac, činili biste i razliku pomažući drugima. Za privatne instrukcije biste trebali dobiti oko 20 do 25 CAD dolara. Zaraditi ćete i više nakon određenog vremena i iskustva, primjerice 40 USD po satu ili više. Cijene privatnih poduka se mogu također razlikovati ovisno o tome gdje živite i vrsti poduke koju pružate.

Kako pronaći honorarni posao u Kanadi?

Posao u Kanadi_viktori travel_work and study

Postoji nekoliko načina za pronalazak honorarnih poslova u Kanadi. Za početak, možete pitati svoje prijatelje, polaznike Work and Study programa koji su u Kanadi, kolege iz razreda, učitelje i centar podrške fakulteta gdje studirate. Najprije istražite tržište i potencijalne poslodavce, plaće i što je najvažnije, sposobnosti i vještine koje traže.

Ako ste u potrazi za karijerom ili poslom iz snova, nesumnjivo pretražujete oglase za posao na internetu. Ali koje su najbolje web stranice za traženje posla u Kanadi? Jesu li određena radna mjesta bolja od drugih ili tražite zaposlenje u specijaliziranim područjima? Hajde da vidimo. Ovdje su neke od najboljih kanadskih web stranica za traženje posla koje će vam pomoći u pronalaženju posla koji bi vas mogao zanimati.

Stranica za poslove sa skraćenim radnim vremenom u Kanadi: Indeed

Indeed je dobro poznata web stranica za sve koji traže posao u Kanadi. Ovo je platforma na kojoj se nalaze ponude poslova sa raznih stranica za zapošljavanje.  

Stranica za poslove sa skraćenim radnim vremenom u Kanadi: LinkedIn

Ova ogromna svjetska platforma za umrežavanje poslova također funkcionira kao i jedna od najučinkovitijih tražilica poslova na internetu. Zbog svoje veličine i dosega izvrsna je platforma za traženje posla na internetu. Kako biste pravodobno primali informacije o slobodnim poslovima, možete postaviti personalizirane oglase za posao, pridružiti se grupama vezanim za vaš sektor i područje te pratiti organizacije. Linkedln možete posjetiti ovdje.

Stranica za poslove sa skraćenim radnim vremenom u Kanadi: Eluta

Eluta je službeni portal za traženje posla kod kanadskih 100 najboljih kanadskih poslodavaca. Budući da imaju više izravno klasificiranih pozicija nego bilo koja druga kanadska internetska stranica za zapošljavanje, ovdje ćete pronaći poslove koji nisu objavljeni nigdje drugdje. Pretražite poslove ovdje.

Stranica za poslove sa skraćenim radnim vremenom u Kanadi: Jobillico

Jobillico Canada ima oglase na stotine potencijalnih poslodavaca sa cjelovitim poslovnim podacima koji uključuju prilike za karijeru, korporativne medije, događaje, fotografije i videozapise, omogućujući korisnicima da otkriju sve što trebaju znati o njima. Ovaj portal za traženje posla je vrlo jednostavan za korištenje i prikazuje slobodna radna mjesta koja odgovaraju vašim kvalifikacijama te daje mogućnost da svoj životopis pošaljete tvrtkama koje traže ljude poput vas. Jednostavno prenesite svoj životopis i pustite Jobillico da učini ostalo. Jobilico račun možete kreirati ovdje.

Tako tijekom Work and Study programa koji uključuje CO-OP, prvih šest mjeseci imate mogućnost iskusiti razne honorarne poslove, nadograditi svoj životopis i umrežiti se sa svojim kolegama, a kada vam završi razredna nastava, raditi ćete u struci jer vam je u sklopu studija osigurana plaćena stručna praksa.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

3 načina otplate WS programa!

Format životopisa u Kanadi

ISKUSTVO POLAZNICE: HEALTH CARE ASSISTANT, SPROTT SHAW COLLEGE