ZAŠTO NIKAD NIJE KASNO ZA POVRATAK U ŠKOLU?


ZAŠTO NIKAD NIJE KASNO ZA POVRATAK U ŠKOLU?

Povratak u školu je uzbudljiv (i ponekad emotivan) trenutak za sve, bilo da se vraćate s ljetnih praznika ili nakon nekoliko godina rada. Dakle, ako se pitate "Da li je prekasno za odlazak na fakultet?" i pritom vas oblijeva hladan znoj, to je i normalno i razumljivo!

Ispostavilo se da postoje opipljive koristi od povratka u školu iako ste srednju školu ili faks završili prije nekoliko godina, što dokazuje da ne postoji dobna granica za obrazovanje!

Obrazovanje i znanje će uvijek biti neprocjenjivi i vrijedni. Uzimajući to u obzir, vaše obrazovno iskustvo je nešto što cijene ne samo vaši poslodavci, već koristi i vašem vlastitom umu.

Bez sumnje postoji bezbroj razloga zašto biste se trebali vratiti u školu, a kao što je gore spomenuto, postoje mnoge prednosti povratka na fakultet. Pročitajte ih u nastavku i saznajte zašto nikad nije kasno za povratak na fakultet.

1. Znate kako raditi

Ako ste neko vrijeme proveli u okruženju profesionalne radne snage sas punim radnim vremenom, onda se na fakultet vraćate sa velikom prednošću u odnosu na svoje kolege koji ga upisuju odmah nakon srednje škole: jer vi već znate kako raditi! Ovo zvuči gotovo smiješno, ali to je teška istina: čak ni redovni studijski program ne zahtijeva toliko koncentriranih sati kao posao s punim radnim vremenom. Ako ste se mogli posvetiti odrađivanju posala 40 sati tjedno i uz to imate svoj stil života tako da se tome prilagodite, osvojit ćete svoje fakultetske tečajeve!

2. Znate što želite (i zašto)

U nedavnom detaljnom istraživanju utvrđeno je da je 42% studenata tamo zbog inzistiranja roditelja. U međuvremenu, velika većina 'zrelih' studenata (u ovom slučaju starijih od 21 godinu) navodi da se vraćaju "kako bi promijenili smjer svojih života”. Možda želite nastaviti karijeru koja je potpuno drugačija od vašeg prethodnog obrazovanja ili onoga čime se trenutno bavite. Povratak u školu će vas dovesti na put koji će vas voditi prema vašem novom cilju ili snu i tako ćete stvoriti nove životne prilike.

3. Napredovanje u karijeri

Usko povezano s prethodnom točkom, kombinacija vašeg novog obrazovanja i mekih vještina (prenosivo znanje i iskustvo koje ste razvili kako biste napredovali na radnom mjestu) zrelim studentima daje veliku prednost u odnosu na njihove mlađe kolege iz razreda, To je osobito važno kada tražite novi posao nakon diplome. Ako pitate bilo kojeg mladog diplomca, reći će vam da kada je u pitanju potraga za poslom, ništa ne može zamijeniti iskustvo. Iako vam možda nedostaje iskustvo s tvrdim vještinama u vašem novom području, istina je da se one mogu naučiti. Meke vještine, s druge strane, moraju se razvijati kroz radno iskustvo. Većina poslodavaca voljna je svakoga naučiti kako raditi svoj posao, ali teže će zaposliti nekoga koga mora učiti raditi. Zbog toga je napredovanje u vašoj novoj karijeri potencijalno mnogo brži proces, osobito ako težite ulogama na razini upravljanja. Godine koje ste proveli radeći naučile su vas stvarima koje ne možete naučiti u školi!

4. Tržište rada TREBA obrazovane radnike

Ako pitate kanadske ekonomiste i demografske prognostičare "Je li prekasno za odlazak na koledž?" najvjerojatnije biste dobili odlučno „NE! Molim te, samo naprijed!" Zvuči kao hrabra tvrdnja, ali studija BDC-a kaže da poteškoće pri zapošljavanju ne nestaju, zaposlenike će biti samo teže pronaći, a kvalificirane radnike još više. To će u doglednoj budućnosti biti tržište zaposlenika, a potreba za kvalificiranim zaposlenicima samo će rasti. To znači da je trenutno jedan od najboljih trenutaka za povratak na koledž.

Dakle, je li prekasno za odlazak na fakultet? Nije važno koliko imate godina, kakvo ste prethodno obrazovanje imali ili gdje ste sada u životu, nikad nije kasno da se vratite na fakultet!

Ako želite saznati više i/ili se prijaviti, kontaktirajte nas!

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

3 načina otplate WS programa!

Format životopisa u Kanadi

ISKUSTVO POLAZNICE: HEALTH CARE ASSISTANT, SPROTT SHAW COLLEGE