Zanima te karijera asistenta u nastavi?



Zanima te karijera asistenta u nastavi? U ovom blogu dajemo odgovore na najčešće postavljana pitanja koje bi svatko tko razmišlja o karijeri asistenta/pomoćnika u nastavi, trebao znati:

·      Što radi asistent u nastavi?

·      Koje su vam kvalifikacije potrebne da biste bili asistent u nastavi?

·      Kolika je plaća asistenta u nastavi u Kanadi?

·      Je li asistent u nastavi dobar posao?

Započnimo!

Što radi asistent u nastavi?

Asistent u nastavi radi zajedno sa učiteljima u učionici, pomaže u obavljanju nastavnih zadataka zajedno sa učenicima i roditeljima te surađuje sa ostalim nastavnicima na stvaranju učinkovitijeg mjesta za učenje.

Većina pomoćnika u nastavi radi u školama od vrtića do 12. razreda, ali također se mogu zaposliti i u predškolskim ustanovama te drugim privatnim ustanovama za brigu o djeci.

Neki od poslova asistenta u nastavi koje redovito obavlja su:

  •        Podrška studentima s iznimnim karakteristikama radeći s njima pojedinačno ili kao dio male grupe
  •        Prilagodba nastavnom planu i programu radi lakšeg rasta i razvoja
  •        Provođenje specijaliziranih programa podrške studentima
  •        Praćenje učenika tijekom nastave, kako u učionici tako i izvan nje
  •        Pružanje potpore i pomoći u slučajevima kada asistenti u nastavi rade s učenicima koji imaju teškoće u razvoju. Ovi zadaci mogu uključivati ​​podršku mobilnosti učenika, toaletu, dotjerivanje i hranjenje.

Važno je napomenuti da neke uloge pomoćnika u nastavi mogu biti više specijalizirane, odnosno usredotočene samo na jedan od gore navedenih zadataka. Tumač znakovnog jezika, pomoćnik za autizam i asistent za specijalno obrazovanje neki su od primjera specijaliziranih uloga koje asistent za obrazovanje može ispuniti.


Koje su vam kvalifikacije potrebne da biste bili pomoćnik u obrazovanju?

Da bi obavljali poslove asistenta u nastavi,  potrebno je posjedovati potvrdu ili diplomu akreditiranog i priznatog koledža ili sveučilišta.

Dodatna specijalizirana obuka također može biti važna ako se bavite određenom ulogom podrške, kao što su gore spomenute.


Navedenu diplomu pomoćnika u nastavi možete steći nakon što završite program Sprott Shaw Collega. Program asistenta u nastavi traje 43 tjedna, uključuje 180 sati praktične nastave i fokusira se na ove primarne ishode učenja:

  •        Biti u mogućnosti podržati i promovirati inkluzivno obrazovanje
  •        Korištenje tehnologije za podršku uspjeha učenika
  •        Primjena praktičnih znanja za prilagodbu individualnih obrazovnih planova u učinkovita iskustva učenja
  •        Izgradnja suradničkih i komunikacijskih vještina za pomoć učenicima, učiteljima i roditeljima

Program asistenta u obrazovanju pronađite ovdje!

Kolika je plaća asistenta u obrazovanju?

U Kanadi je prosječna plaća asistenta u nastavi oko 45.000 USD godišnje ili oko 24-27 USD po satu.[izvor]

Međutim, plaća pomoćnika u obrazovanju može drastično varirati ovisno o nekoliko čimbenika, uključujući lokaciju, instituciju i specijalizaciju. Evo nekih prosječnih plaća pomoćnika u nastavi iz cijele Kanade:[izvor]

  1. Vancouver, Britanska Kolumbija – 52.000 dolara
  2. Toronto, Ontario – 45.760 dolara
  3. Saskatoon, Saskatchewan – 43.680 dolara
  4. Montreal, Quebec – 41.600 dolara
  5. Halifax, Nova Škotska – 33.280 dolara

Je li asistent u obrazovanju dobar posao?

Poslovi asistenta u nastavi su iznimno isplativi. Svoj dan ćete provoditi pomažući studentima da prevladaju značajne prepreke, međutim, neće nedostajati izazova. S njima se nećete suočavati sami, no zajednički, timski rad, ovaj posao čini  ugodnijim.

Pred astistenima se stavljaju izazovi koji traže dodatnu edukaciju, trud, motiviranost, dostatnu razinu senzibiliziranosti, ali i strpljivost. 

Kompetentan, stručan asistent treba svakom učeniku pomoći da dosegne potpuni potencijal, mora ga razumjeti, uvažavati njegove jedinstvene osobine te podupirati njegov napredak.



Ovaj posao nudi onu vrstu međuljudskog i profesionalnog ispunjenja koje može pružiti samo rad sa djecom i njihovim obiteljima u godinama njihovog odrastanja.

Kao dio javnog obrazovnog sektora, pomoćnici u nastavi mogu pronaći posao u velikim urbanim središtima i ruralnim zajednicama podjednako, što vam omogućuje fleksibilnost u tome gdje možete živjeti i raditi.

Zbog velike potražnje, većina diplomanata Sprott Shaw Programa Asistent u nastavi zapošljava se odmah tijekom praktičnog rada. (Sprott Shaw također pruža usluge cjeloživotnog zapošljavanja za sve diplomante tako da nikada nećete sami tražiti posao.)

Postati pomoćnik u nastavi također otvara vrata mnogim drugim mogućnostima u obrazovnom sektoru, ako želite dalje napredovati u svojoj karijeri.

Postati učitelj, učitelj specijalnog obrazovanja, ravnatelj ili koordinator nastave može biti tipičan sljedeći korak za mnoge koji svoju karijeru započinju kao pomoćnici u nastavi.

Ako želite saznati više o tome kako postati asistent u nastavi, izgledima za karijeru, mogućnostima zapošljavanja i certifikatima, pogledajte poveznice u nastavku:

Programi i tečajevi: Program asistenta u obrazovanju

Programi i tečajevi: Program ranog odgoja i obrazovanja

Programi i tečajevi: Osnovni program obrazovanja u ranom djetinjstvu

Želite li pronaći svoju strast, svoju svrhu i svoju novu karijeru asistenta u nastavi? Ovdje smo da vam pomognemo da započnete!



Obratite se savjetniku već danas kako biste otkrili mogućnosti koje su vam dostupne klikom na link u nastavku:  OVDJE

Posjeti web stranicu: www.viktoritravelcentar.com

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

3 načina otplate WS programa!

Format životopisa u Kanadi

ISKUSTVO POLAZNICE: HEALTH CARE ASSISTANT, SPROTT SHAW COLLEGE