Kako se najbolje pripremiti za odlazak na Work and Study program?




Priprema za odlazak na Work and Study program u Kanadu zahtijeva pažljivo planiranje i organizaciju. 

Kanada je poznata po svom visokom standardu života, multikulturalnosti, te raznovrsnoj prirodi i kulturi, što ju čini idealnom destinacijom za studente iz cijelog svijeta. 

Ako planiraš otići na Work and Study program u Kanadu, evo nekoliko korisnih savjeta kako se najbolje pripremiti za taj izazov.

1. Odaberi pravi program

Postoji mnogo Work and Study programa dostupnih u Kanadi. Odaberi onaj koji ti najviše odgovara, ovisno o tvojim interesima i ciljevima. Razmisli o programima koji nude stručno usavršavanje u području koje te zanima, kao i onima koji uključuju praksu u tvom trenutnom području rada.

2. Prouči uvjete za dobivanje studentske vize

Prije nego što se prijaviš za Work and Study program, provjeri koji su uvjeti za dobivanje studentske vize u Kanadi. Svaki program ima svoje specifične uvjete, a to je najbolje provjeriti s nama kako bi bili sigurni da ispunjavaš sve uvjete.

3. Osiguraj potrebne dokumente

Nakon saznanja o uvjetima za dobivanje studentske vize, osiguraj potrebne dokumente. To može uključivati putovnicu, diplome i transkripte ocjena, te pismo namjere i pismo preporuke. Svaki program ima svoje specifične zahtjeve.

4. Planiraj financije

Planiraj svoje financije unaprijed. Cijena života u Kanadi može biti visoka, stoga bi bilo dobro da imaš dovoljno sredstava za pokrivanje troškova života, hrane, smještaja, osiguranja i ostalih troškova koji mogu nastati tijekom boravka. Ukoliko nemaš dovoljan iznos financija, svakako iskoristi priliku da radiš uz program kako bi mogli pokriti sve te troškove.

5. Poboljšaj engleski jezik

Pobrini se da je tvoje znanje vješto u tolikoj mjeri za svakodnevnu komunikaciju i učenje. Ako misliš da nemaš dovoljno znanje, razmotri upis u jezičnu školu prije odlaska u Kanadu. No zapamti da je Kanada zemlja internacionalnih studenata, odnosno njihovi programi su itekako prilagođeni internacionalnim studentima zbog čega ćeš imati veliku podršku i pomoć. Uostalom, upravo će ti boravak u Kanadi omogućiti da poboljšaš svoj engleski jezik, zar ne?

4. Razmisli o smještaju

Prije odlaska u Kanadu, razmisli o smještaju. Možeš izabrati boravak u studentskom domu ili iznajmiti stan ili kuću. Razmisli o lokaciji i troškovima prije donošenja odluke o smještaju.

5. Istraži zemlju

Kanada je velika zemlja i ima mnogo različitih regija, gradova i prirodnih ljepota. No ovaj program se odvija u Britanskoj KoIumbiji, stoga ju istraži prije odlaska kao i grad u kojem ćeš živjeti.

6. Pripremi se na klimatske uvjete

Kanada ima različite klimatske uvjete, ovisno o području. No ukoliko odabereš Vancouver, znaj da je klima u Vancouveru po kanadskim standardima umjerena, pa je najčešće klasificirana kao oceanska. Ljetni mjeseci uobičajeno su polusuhi, nerijetko s umjerenom sušom tijekom srpnja i kolovoza. Okolica Vancouvera i osobito susjedni otoci su zimi razmjerno najtopliji u Kanadi, pa je grad Veliki Vancouver (Greater Vancouver) četvrti po najblažoj zimi među kanadskim gradovima, nakon susjedne Victorije, Nanaima i Duncana.

7. Pripremi se na kulturne razlike

Kanada je multikulturalna zemlja, s mnogo različitih kultura i običaja. Pripremi se na kulturne razlike, nauči o običajima i kulturi u području u kojem ćeš boraviti, te budi otvoren/a za nova iskustva i upoznavanje novih ljudi.

8. Otvorenost i spremnost na nova iskustva

Najvažnije od svega je da budeš otvoren/a i spreman/na na nova iskustva. Odlazak na Work and Study program u Kanadu je izazov, ali i prilika za učenje i osobni razvoj. Upoznaj nove ljude, istraži novu kulturu i nauči nešto novo o sebi.

I na kraju, odlazak na Work and Study program u Kanadu je prilika za nevjerojatno iskustvo koje će obogatiti tvoj život i karijeru.

Priprema je ključna za uspješno sudjelovanje u programu, a upravo to prepusti nama. Mi smo ti najveća podrška i izvor svih informacija. Mi smo ti koji ćemo te informirati o svemu i pobrinuti se da tvoja prijava protekne glatko i bezbrižno. 

Na tebi je samo da doneseš odluku, budeš otvoren/a za nove izazove i izraziš spremnost na rad i učenje kako bi maksimalo iskoristio/la vrijeme provedeno u Kanadi.

Ovaj program ti ne pruža samo mogućnost stjecanja novih vještina i znanja, već i priliku da istražiš jednu od najljepših zemalja na svijetu i upoznaš nevjerojatne ljude iz cijelog svijeta.

Sretno putovanje i uživaj u svom kanadskom iskustvu!

P.S. Ako želiš saznati više o program, piši nam na vtc@viktoritravel.com

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

3 načina otplate WS programa!

Format životopisa u Kanadi

ISKUSTVO POLAZNICE: HEALTH CARE ASSISTANT, SPROTT SHAW COLLEGE