Kanada ima toliko slatkovodnih jezera da ako biste svaki dan posjetili jedno jezero, trebalo bi vam preko 160 godina da ih sve posjetite.


Dobrodošli u Kanadu, zemlju koja obiluje prirodnim ljepotama i jedinstvenim prirodnim fenomenima. Jedan od takvih fenomena su svakako predivna slatkovodna jezera, kojih u Kanadi ima toliko da bi vam trebalo preko 160 godina da posjetite svako od njih, ako biste posjećivali jedno jezero svaki dan!

To je stvarno velik broj jezera, zar ne? Ali to nije ništa neobično u zemlji u kojoj se priroda neprestano proteže kroz njezine granice. Gotovo 9% površine Kanade čine slatkovodna jezera, a najveći i najpoznatiji jezero je jezero Huron, koje se proteže kroz Kanadu i Sjedinjene Američke Države.

No, nemojte misliti da su sva jezera u Kanadi ogromna i impresivna. Neka su mala, intimna i skrivena u divljini. Ali čak i ona manja jezera mogu vam pružiti nezaboravan doživljaj. Možda čak i bolji od posjeta nekom od popularnih turističkih atrakcija.

Jezera u Kanadi nude nevjerojatne prilike za aktivnosti na otvorenom, poput ribolova, kajakaštva, kanua, plivanja, ronjenja i još mnogo toga. A ako želite samo sjediti i opustiti se uz jezero, također je to odlična opcija.

Zanimljivo je da se mnoga slatkovodna jezera u Kanadi koriste za proizvodnju hidroelektrične energije. Ova zelena i održiva tehnologija postaje sve popularnija u Kanadi, koja je poznata po svojoj predanosti zaštiti okoliša.

Ako putujete u Kanadu, ne propustite posjetiti neka od slatkovodnih jezera. Pokušajte posjetiti što više različitih jezera, jer svako od njih je posebno na svoj način. Ali ne brinite, čak i ako ne uspijete posjetiti sva jezera, bit će vam dovoljno vremena da uživate u predivnoj prirodi Kanade i svemu što ona nudi.

Želiš otići u Kanadu putem Work and Study programa? Pošalji upit i saznaj detalje kako to možeš ostvariti! 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

3 načina otplate WS programa!

Format životopisa u Kanadi

ISKUSTVO POLAZNICE: HEALTH CARE ASSISTANT, SPROTT SHAW COLLEGE