Vodič za traženje posla u Kanadi kao internacionalni student

Vodič za traženje posal u Kanadi kao internacionalni student

Jednom kada krenete sa WS programom i počnete tražiti posao kako biste mogli otplaćivati troškove programa i života, postaje ključno usredotočiti se na pronalaženje zaposlenja u Kanadi. 

Kao internacionalni student, možda ćete se suočiti s jedinstvenim izazovima, ali nemojte se obeshrabriti. Uz pravu strategiju i odgovarajuće alate, možete ostvariti svoje ciljeve karijere u ovoj predivnoj zemlji.

  1. Kako pronaći posao u Kanadi (sve počinje sa tvojim kanadskim životopisom)

Vaš kanadski životopis (CV) je vaš prvi korak prema pronalaženju posla u Kanadi. Bitno je prilagoditi svoj životopis kanadskom tržištu rada. Istaknite svoje obrazovanje, relevantne vještine i iskustva koja ste stekli tijekom svog života. Također, ne zaboravite uključiti informacije o volontiranju ili dodatnim edukacijama koje ste pohađali. 

Vodič za traženje posal u Kanadi kao internacionalni student

  1. Budite selektivni

Pri traženju posla u Kanadi, budite selektivni u odabiru radnih mjesta koja se podudaraju s vašim interesima, vještinama i ciljevima karijere. Istražite industrije koje su u usponu u Kanadi i razmislite o poslovima koji su relevantni za vaše obrazovanje. Ograničite se na poslove koji vam pružaju priliku za osobni i profesionalni rast.

  1. Budite entuzijastični

Pokažite entuzijazam i strast prema poslu kojeg tražite. Budite spremni istaknuti svoje vještine, iskustva i motivaciju tijekom intervjua za posao. Kanadski poslodavci cijene kandidate koji su pozitivni, energični i spremni uložiti dodatni napor.

Vodič za traženje posal u Kanadi kao internacionalni student

  1. Dobijte jaku podršku (reference)

Reference su važan dio procesa pronalaženja posla u Kanadi. Pokušajte uspostaviti jake veze s kolegama i mentorima. Oni vam mogu pružiti preporuke i reference koje će poboljšati vaše izglede pri zapošljavanju. Osigurajte da osobe koje vas preporučuju budu upoznate s vašim radom i vještinama te da budu spremne istaknuti vaše pozitivne karakteristike. To će poslodavcima pokazati da ste pouzdani i kvalificirani kandidat.

  1. Koristite dostupne alate

Iskoristite različite alate koji vam mogu pomoći u procesu traženja posla. Obratite se Career Services odjelu vaše obrazovne institucije koji može pružiti informacije o lokalnom tržištu rada i podršku pri pronalaženju posla. Istražite online platforme za zapošljavanje poput LinkedIna i Indeeda, gdje možete pretraživati otvorene pozicije i povezivati se s poslodavcima. Također, pratite društvene mreže i web stranice relevantne za vašu industriju kako biste saznali o novim mogućnostima i događanjima.

Želiš živjeti, raditi i učiti u Kanadi? 

Pošalji nam poruku

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

3 načina otplate WS programa!

Format životopisa u Kanadi

ISKUSTVO POLAZNICE: HEALTH CARE ASSISTANT, SPROTT SHAW COLLEGE